Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Gjenbruksbyen

Bjørg Hetlelid, Ingeborg Anda og Astrid Gramstad trives godt med å arbeide frivillig for Galleri Normisjon.
Foto: Lillian Dombestein

I Sandnes gis ofte flotte, gamle ting bort til frivillig drevne butikker i området. I løpet av de to siste årene har tre nye gjenbruksbutikker sett dagens lys. NMS Gjenbruk drives av Det Norske Misjonsselskap, mens Galleri Normisjon drives av Normisjon. Om igjen drives av frivillige til inntekt for menighetsarbeidet i Sandnes kirke. Felles for alle butikkene er at de drives på dugnad. Alt overskudd går til misjons- og menighetsarbeid.

-All erfaring viser at man kan nå lenger med samarbeid enn uten, sier Lillian Dombestein, daglig leder for Galleri Normisjon.

Hun er veldig imponert over de frivillige i butikken som både er initiativrike og kreative.

-De har fått til mye på kort tid og har utnyttet potensialet til det fulle. I juli utvidet de butikken og fikk mer synlige utstillingsvinduer. Etter det har vi merket en god økning i besøk og salg. Det betyr flere kroner til misjonen!

Sammen og hver for oss
Thor Bjørn Tjelta er styremedlem i Galleri Normisjon Sandnes. Han trives godt med å samarbeide med de andre butikkene.

-Vi møtes jevnlig og drøfter felles markedsføring. Tidligere i sommer ga vi ut en fellesbrosjyre der vi presenterer oss og forteller hva vi driver med. Kunder som ikke finner det de trenger i en butikk, får brosjyren og henvises til en av de andre. Samtidig har vi også egne brosjyrer og markedsfører hver for oss.

Superlørdag
Den 6. september arrangerte alle de tre butikkene Superlørdag. Kundene fikk gode tilbud og servering av mat, kaffe og kaker. Et par musikalske innslag var også en del av programmet. Erfaringene fra å arrangere Superlørdag sammen har vært god, i følge Tjelta.

-Superlørdagen var regnfull, men vi tredoblet omsetningen denne dagen! Vi hadde før lørdagen en sides reportasje i lokalavisen Sandnesposten. Mange av kundene hadde vært eller skulle videre til en av de andre butikkene. Alle tre var enige om at det frister til gjentagelse!