Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Selger brukt for Jesus

En stor stab av frivillige butikkmedarbeidere
Foto: Foto: Normisjon

Gamle sofaer, godt leste Donald-blad og fint brukte kosebamser er nå blitt viktige gjenstander i kristen misjon. Engasjerte frivillige i Normisjon har nå etablert bruktbutikker både i Oslo sentrum og på Sørumsand. Uten lønnede medarbeidere blir det en stor fortjeneste som går til å drive kristent barne- og ungdomsarbeid.

Åse og Odd Skjellvik to av ildsjelene som nå ser muligheten for å omsette brukte gjenstander for å skape engasjement for misjon. De har vært drivkreftene bak arbeidet med å åpne bruktbutikken Galleri Normisjon på Sørumsand. Utallige timer med oppussing av butikklokale, henting av varer og organisering av frivillige har gitt resultat.

- Uten dem hadde ikke butikken vært åpnet, sa daglig leder for Galleri Normisjon, Lillian Dombestein under den høytidelige åpningen av bruktbutikken på Sørumsand 5. juni i år.

Også ordføreren og den lokale banksjefen var med da Dombestein åpnet butikken. Hun startet med å takke og be Gud velsigne virksomheten. Da butikken stengte dørene på ettermiddagen var det solgt varer for 15 tusen kroner. Det er penger som brukes til barn og unge gjennom arbeidet til region Øst i Normisjon.

Ny butikk på gang
Stadig økende interesse for brukte varer har gjort at bruktkjeden Galleri Normisjon har kommet for å bli i Norge. Det startet i 2010 med samarbeid med nettselskapet Finn. De siste årene har Galleri Normisjon utvidet virksomhetene til å drive fysiske butikker i sentrale deler av Norge. Bergen, Sandnes, Oslo og Sørumsand har nå egne Galleri Normisjon-butikker. Nå i høst har det også kommet butikk i Aksdal i Rogaland. På Gjøvik har Galleri Normisjon etablert seg med en butikk som utelukkende selger varer gjennom internett på Finn.

Ved utgangen av august hadde Galleri Normisjon en samlet omsetning over to millioner kroner. Med fortsatt vekst i omsetningen vil butikkjeden trolig nå tre millioner kroner i omsetning ved utgangen av året. Det er en dobling fra 2013.

Mange frivillige

I tillegg til å tilføre midler til barne- og ungdomsarbeidet til Normisjon i Norge og til prosjektet rettet mot barn og unge i Afrika, Asia og Sør-Amerika, har butikkjeden gitt mange gode stunder for frivillige medarbeidere.

-Det er imponerende at Galleri Normisjon nå har over 200 frivillige medarbeidere i Norge. En tredjedel av dem hadde ikke vært engasjert i Normisjon før de ble med i butikkene. De frivillige er med å samle inn varer som blir gitt vederlagsfritt. Vi slipper unna moms og betaler heller ikke lønn til butikkmedarbeidere. Barna og ungdommen på Østlandet og mange andre steder i verden kan derfor glede seg over et økt tilbud fra Normisjon fordi brukte varer selger som aldri før.