Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Biskop på besøk

Biskop Atle Sommerfeldt t.v og prost Liv Krohn Hansen sammen med medarbeidere i Galleri Normisjon Sørumsand
Foto: Endre Fyllingsnes

Under sin visitas i Sørum kommune hadde biskop Atle Sommerfeldt ønske om å besøke og oppleve også noe av organisasjonslivet i kommunen. Galleri Normisjon Sørumsand, en av seks butikker i Galleri Normisjon, åpnet med glede dørene for biskopen og hans følge tirsdag 10.mars.  
   - Jeg synes det er interessant å se hvordan en tradisjonell organisasjon som Normisjon finner nye veier og rekrutterer nye kontakter gjennom gjenbruksbutikker, sa Sommerfeldt som tok seg god tid til å prate med butikkens frivillige medarbeidere.

Sa nei til gjenbruksbutikker
Biskopen fortalte at han i sin tid som generalsekretær i Kirkens Nødhjelp hadde sagt nei til oppstart av gjenbruksbutikker fordi organisasjonen mangler foreninger som kunne ta ansvar. Han ble overrasket da han hørte at det ikke er et Normisjons foreninger som tar ansvar for gjenbruksbutikkene, men frivillige medarbeidere som er rekruttert fra forskjellig hold. 

Fra v: Butikksjef Åse Pedersen Skjellevik, Biskop Atle Sommerfeldt, frivillige medarbeidere Kirsten Stokstad, Odd Skjellevik, Aase Holmedal og Turid Schäfers. Foto: Lillian Dombestein

Biskopen og følget hans syntes butikken var fin og har et godt vareutvalg. Sommerfeldt fant sine egne bøker i hyllene og det framkalte smil og latter. Han handlet også noen godbiter. Sommerfeldt bemerket det positive ved at butikken har en sofakrok hvor folk kan sette seg og prate sammen over en kopp kaffe og noe å bite. Slik sett har butikken også en diakonal funksjon. 

Galleri Normisjon Sørumsand åpnet i juni i fjor. Butikken er åpen onsdag - fredag 11.00-17.00 og lørdag 11.00-15.00. 

 Besøk også butikken på facebook.