Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Agder får sin første Galleri Normisjon gjenbruksbutikk

Galleri Normisjon Iveland åpner 30.mai i den gamle banken på Iveland.
Foto: Lillian Dombestein

Ordfører i Iveland kommune,Gro Anita Mykjåland, vil åpne gjenbruksbutikken Galleri Normisjon Iveland lørdag 30.mai klokka 11. Butikken, den syvende i rekken av Galleri Normisjon gjenbruksbutikker, har funnet ledige lokaler i den gamle banken i Iveland kommune. Dermed blir denne butikken den første av Galleri Normisjons gjebruksbutikker som etablerer seg i Agder. Bygningen er godt synlig i Iveland sentrum. I første omgang vil gjenbruksbutikken  ha åpent hver lørdag, med planer om utvidelse fra høsten av når man får rekruttert flere frivillige lokale medarbeidere. Butikken vil også opprette handel for større varer via nettstedet finn.no og på den måten få en større kundekrets enn lokalbefolkningen. 

​Fra venstre: Heidi og Bjørn Mikal Engestøl, Bergny og Thorvald Haaverstad og Solveig (butikksjef) og Brynjulv Aagesen. Foto: Lillian Dombestein
Ivrig styringsgruppe
 Initiativtakerne til å starte Galleri Normisjon Iveland er Solveig og Brynjulf Aagesen. Ekteparet har fått med seg Heidi og Bjørn Mikal Engestøl og Bergny og Thorvald Haaverstad i det som blir butikkens styringsgruppe. Alle har tidligere erfaring med julemesser og loppemarkeder. Under det første møtet med daglig leder av Galleri Normisjon sentralt rullet en begeistret gruppe  ut den røde løperen som er skaffet til veie med tanken på åpningsdagen 30.mai. Solveig Aagesen (fremst i bildet) blir Galleri Normisjon Ivelands butikksjef. Styringsgruppa arbeider nå med å klargjøre lokalene før åpningen, skaffe varer etc. De ønsker at åpningsdagen skal bli en festdag med kaker og kaffe til alle, stort oppmøte og godt salg. 

Vil støtte Acta
Galleri Normisjons butikker drives etter en modell der 65 prosent av overskuddet går til arbeid innenfor Normisjon valgt av butikkens styringsgruppe. Ønsket er at overskuddet fra Galleri Normisjon Iveland skal gå til arbeid for barn og unge lokalt i regi av Acta - barn og unge i Normisjon og Iveland bedehus som eies av Normisjon. Galleri Normisjon iveland øsnker å tilby et bredt vareutvalg; Møbler, serviser, glass og interiørartikler, sportsutstyr, leker, bøker og mye annet. Klær, gamle TV-apparater, datautstyr og kontormøbler er derimot ikke aktuelle varer. 

Vekst
Galleri Normisjon har eksistert siden 2010, de første årene hovedsaklig som nettbutikker på finn.no. Prinsippet er gjenbruksbutikker drevet av frivillige hvor alle varer gis til butikken. Målet er å samle inn penger til Normisjon på en annen måte enn ved tradisjonell innsamling. I 2013 åpnet den første større gjenbruksbutikken med vanlige åpningstider: Galleri Normisjon Oslo. Siden den tid har noen av de andre mindre butikkene flyttet over i større og mer sentrumsnære lokaler og hatt solid vekst i omsetning og antall frivillige som arbeider i butikkene. I 2014 åpnet Galleri Normisjon to helt nye butikker: På Sørumsand i Akershus og Aksdal i Tysvær kommune nord for Haugesund. Samlet hadde butikkene i 2014 en omsetning i overkant av 3,5 millioner kroner. I 2015 har butikkene etter første kvartal nådd en omsetning på 1 million kroner, så langt nådde man først i mai måned i fjor.