Økt omsetning på én million for Galleri Normisjon

I 2015 hadde gjenbruksbutikkene til Normisjon en omsetning på 4,5 millioner kroner – en million kroner mer enn året før. Siden oppstarten av Galleri Normisjon i 2010, har det vært en jevn vekst både i antall butikker og med tanke på omsetning.

Skrevet av: Kristin Jellestad, 09. februar 2016

Galleri Normisjon på Iveland, som holder til i de tidligere lokalene til Iveland Sparebank. Foto: Foto: Normisjon

I 2015 gikk de sju butikkene med et samlet overskudd på nesten to millioner kroner.
De største utgiftsposten er knyttet til blant annet husleie og strøm. Dessuten koster det å investere i oppstart av ny butikk.

–  Det ligger mye arbeid bak hver krone i Galleri Normisjon, og dette gir seg ikke selv. Det er mye bæring, stabling, prising, rydding, vasking, telefon-og pc-arbeid, organisering, kreativitet og flid bak resultatet vårt, forteller Lillian Dombestein, daglig leder for Galleri Normisjon. Galleri Normisjon åpnet én ny butikk i året somgikk, men veksten i omsetning kommer i stor grad fra alle butikkene sammenlagt. 19. februar åpnes enda en butikk, denne gangen i Drammen. 

Daglig leder for Galleri Normisjon holder tale under åpning av ny butikk på Iveland i 2015. Foto: Galleri Normisjon

Hvorfor er det viktig å satse på et prosjekt som Galleri Normisjon?
–  Det er mange grunner til å satse på nettopp Galleri Normisjon. Det hjelper oss å gjøre organisasjonene kjent, ved å bevege oss ut av bedehusene, og møte folk flest. I hver butikk finnes det blant annet informasjon om hvem Normisjon er, og hva vi driver med, forklarer Dombestein.

Fokus på resirkulering og gjenbruk, opptar også den daglige lederen.
– Selv er jeg opptatt av at vi burde kaste mindre. Det er fantastisk hvordan brukte ting kan bli til verdiskapning, noe som gjør dette til et prosjekt verdt å satse på, sier Dombestein.

Nydelig servise til salgs hos Galleri Normisjon i Sandnes. Foto: Normisjon

–  I tillegg er Normisjon en felleskapsorganisasjon, noe vi også ønsker at skal prege butikkene våre.  Butikkene er drevet på frivillig basis, primært av pensjonister.  Det er veldig gledelig å se at i flere av våre butikker, ønsker de som jobber i team sammen, også å bruke tid med hverandre utenom jobb. Noen har til og med dratt på ferie sammen, forteller Dombestein.

Frivillige hos Galleri Normisjon i Aksdal. Foto: Galleri Normisjon

65% av overskuddet til den enkelte butikk går til et Normisjon-prosjekt som den enkelte butikk har valgt. Av prosjektene butikkene støtter i innværende periode, finner vi både internasjonale prosjekter, men også lokale prosjekter, som å støtte Acta – barn og unge i Normisjon sitt arbeid i sin region. 35 % av overskuddet blir igjen på Hovedkontoret og går til internasjonalt arbeid.

Galleri Normisjone har 8 gjenbruksbutikker totalt, og finnes i Oslo, Gjøvik, Sørumsand, Sandnes, Aksdal, Askøy, Iveland, og fra fredag 19. februar også i Drammen.