Galleri Normisjon Drammen åpnet

Med åpningen av Galleri Normisjon Drammen sist fredag har Normisjon åtte gjenbruksbutikker. Den siste er den største med over 400 kvadratmeter over to etasjer. Butikken i Drammen sentrum er allerede godt besøkt og salget går unna. Over 30 000 kroner var resultatet etter to dager.

Skrevet av: Lillian Dombestein, 24. februar 2016

Før snoren klippes: Butikkleder Synnøve Fæster t.v og fellesskaputvikler Marianne Kraft. Foto: Svein Tony Gårdsø

Fredag 19.februar klokka 11 klipte regionleder i Vestfold og Buskerud, Sam Tore Bamle, den røde snoren og erklærte gjenbruksbutikken Galleri Normisjon Drammen for åpnet. En fin flokk hadde samlet seg utenfor butikken med inngang på hjørnet Nedre Torggate / Schwenckegata for å være med på begivenheten. Daglig leder i Galleri Normisjon, Lillian Dombestein presenterte prosjektet og formålet for de oppmøtte og Sam Tore Bamle ba for butikken, kunder og frivillige mearbeidere før han klipte snoren.

Regionleder i Normisjon Vestfold / Buskerud, Sam Tore Bamle,
ba for butikken og klipte den røde snoren. 

Barna sang
På innsiden av butikken ventet en gruppe barn fra Noas Ark Miljøbarnehage, som eies av Norkirken Drammen, oppstilt i trappa. De gledet folket som strømmet inn med sang. Barna sang både om viktigheten av å ta vare på jorda og miljøet og om Jesus som vår beste venn. Deretter gikk barna til bollefest i Norkirken Drammen, som ligger like ved butikken, men for kundene kunne handelen starte. Tove var første kunde i kassen. Hun var svært fornøyd med å kunne kjøpe en pen porselensfigur hun hadde sett utstilt i vinduet flere dager før åpningen.  

Første kunde i Galleri Normisjon Drammen!

Kaffe og kaker
I andre etasje har Galleri Normisjon Drammen satt opp «Kafé Retro». Dit opp var alle invitert på kaffe og kaker. Nydelige festkaker med marsipanlokk var bakt av Sølvi Sannerhaugen som deler butikklederjobben med Synnøve Fæster. Kaker og kaffe gikk unna samtidig som folk kjøpte både klær, sko, bøker og spill, glassvarer og serviser og mye annet. Hele dagen kom en jevn strøm av mennesker til gjenbruksbutikken.

Flotte festkaker laget av Sølvi Sannerhaugen gikk unna på åpningsdagen

Infoskjerm
På samme måte som i de andre av Galleri Normisjons butikker går 65 prosent av overskuddet til prosjekter i Normisjon valgt av butikkens styre. Galleri Normisjon Drammen velger å dele sitt overskudd mellom skoleprosjekter for fattige barn og unge i Bangladesh og region Vestfold / Buskerud sitt arbeid for barn, unge. Unikt for denne butikken er en infoskjerm ved kassen hvor arbeidet blir presentert for kundene i butikken.

Sølvi Sannerhaugen t.v og Synnøve Fæster deler butikklederjobben i Galleri Normisjon Drammen. Her er de fotografert foran butikkens infoskjerm.

Drammens minste kirke
Et bitte lite rom i den nye gjenbruksbutikken er innredet som kapell. Tanken er at travle kunder kan få trekke seg tilbake der om de ønsker en stille stund. Fellesskapsutvikler i region Vestfold og Buskerud, Marianne Kraft, har innredet kapellet og ønsker å bruke noe av arbeidstiden sin knyttet til dette. Hun gir tilbud om sjelesorgtimer og har hengt oppslag om dette i kapellet. Hver formiddag før åpning kan også alle frivillige medarbeidere som ønsker det, samles i kapellet til forbønn for dagen

Stor innsats
Så langt er nesten 40 frivillige medarbeidere engasjert i Galleri Normisjon Drammen. Ingen som jobber i butikken til daglig får lønn. Før åpning var det ikke rent få dugnadstimer som ble lagt ned for å kunne åpne butikken med innredning, prising av varer, rydding og utstilling etc. Etter hvert tenker man seg at de frivillige jobber en dag i uken eller en dag annenhver uke.
Galleri Normisjon Drammen har i første rundt åpent onsdag – fredag 11-17 og lørdag 11-15.
For mer informasjon les her.

Se flere bilder fra åpningen av Galleri Normisjon Drammen her: