Ny rekord på markedsdag hos Galleri Normisjon Askøy

Den siste lørdagen i august arrangerte Galleri Normisjon Askøy markedsdag og lagersalg utenfor gjenbruksbutikken som er del av Strusshamn senter på Askøy. Det vellykka arrangementet brakte rekordomsetning for bruktmarkedet på Askøy.

Skrevet av: Lillian Dombestein, 01. september 2016

IIllustrasjonsbilde. Foto: Arkiv

Eirik Gulestøl som er med i Galleri Normisjon på Askøy sin ledergruppe, forteller at dagen ble fantastisk med rekordomsetning på over 14 600 kroner. Kundene kunne sitte rundt bord ute i gaten med kaffe og vafler. Dette skapte stemning og etter hvert stor tilstrømming av folk, nye og gamle kunder.
 – Medarbeiderne i kassen og ved pakkedisken fikk det travelt. Da dagen var over, var det merkbart i hyllene at arrangementet hadde vært vellykket, forteller Eirik Gulestøl.  

God uttelling
Eirik Gulestøl forteller at de på forhånd annonserte i lokalavisa, med plakater, på facebook og via løpesedler.
 – Litt reserverte er vi i bruk av penger på denne typen annonser. Vi har ikke alltid fått god nok uttelling for midlene vi har brukt. Men denne uka var vi heldige, for dette var i en utgave av avisa som gikk som gratisavis til alle husstander på Askøy og områdene rundt. Da butikken åpnet lørdag, var mye av varene inne nedpriset. Ute på fortauet og parkeringsplassen var flere bord fylt opp med lopper og leker som egentlig var tenkt til et loppemarked i Blomsterdalen i Bergen som ikke ble noe av. Møbellageret var i forkant ryddet og tømt for varer som ikke skulle selges, og dermed ble det lettere for kundene å orientere seg i utvalget.

Foto: Eirik Gulestøl

Ny motivasjon
Eirik Gulestøl sier at markedsdagen ble viktig på flere måter.
   – Vi fikk ta en nødvendig opprydding på møbellageret. Organisere oss med loppetorg utenfor butikken og på den måten gjøre oss mer synlige. En dag med nedprising av de fleste varene inne i butikken skapte storsalg og ga oss sjansen til å lage om på utstillingen inne med med nye  varer.Markedsføringsverdien betyr også mye.Nye kunder oppdager oss. Et eksempel: En dame var på møbellageret og så flere ting hun kunne bruke i en utleieleilighet, men hun kunne ikke kjøpe lørdag. Hun kom tilbake mandag og kjøpte det hun hadde sett lørdagen- så mandagens omsetning ble over 8000 kroner.Gulestøl sier at opplevelsen medarbeiderne fikk denne dagen har gitt ny motivasjon og energi til å stå på videre i dette spennende arbeidet som Galleri Normisjon er.

Gulestøl forteller også at ledelsen i Galleri Normisjon Askøy  egentlig hadde tenkt å arrangere loppemarked i Blomsterdalen i Bergen 27. august, men som han sier –  det er grenser for hva «overengasjerte” pensjonister skal holde på med. Derfor ble det markedsdag og lagersalg i fra butikken i Strusshamn.
   – Lørdagen ble dessuten en av de bedre dagene værmessig på Askøy utenfor Bergen denne sommeren. Det skapte undring hos naboene på senteret.  – Hvordan fikk dere det til? var gjennomgangsspørmålet fra flere, forteller Gulestøl.