– Da erklærer jeg Galleri Normisjon KLÆR for åpnet

– Denne butikken kan dere være stolte av, sa Kronprinsesse Mette-Marit da hun åpnet Normisjons niende gjenbruksbutikk, Galleri Normisjon KLÆR.

Skrevet av: Lillian Dombestein, 09. mars 2017

Foto: Joakim S Enger

Kronprinsesse Mette-Marit sammen med Oslos ordfører, Marianne Borgen, kom til åpningsfesten da Normisjon 9. mars åpnet sin niende gjenbruksbutikk i Pilestredet 41 i Oslo. Det unike med denne butikken er at den har ungdom som målgruppe både når det gjelder vareutvalg og når det gjelder medarbeidere og målgruppe for prosjektet. Så langt er 30 unge frivillige engasjert i gjenbruksbutikken som skal gi sitt overskudd til Acta- barn og unge i Normisjon sitt Kompis-prosjekt som støtter utdanning for ungdom i India og Bangladesh. Les mer om prosjektet her.

– Det er så viktig at ungdom engasjerer seg i frivillig arbeid, sa Kronprinsessen under åpningen. Hun tok seg god tid til å hilse på flere av de frivillige og spurte dem hvorfor de engasjerte seg i prosjektet. Videre så hun på vareutvalget og kjøpte også en kjole som ble med hjem til Skaugum.

Det vanket selvsagt kaffe og kaker under åpningsfesten. KNIF hadde sponset åpningen med en stor marsipankake som Kronprinsessen, ordføreren og mange andre fikk smake. For anledningen og i god gjenbruksånd ble det brukt skikkelige porselenskopper.

Gjenbrukskonsulent i Normisjon, Åshild Sandvik, er primus motor for den nye butikken sammen med de frivillige medarbeiderne. Hun holdt åpningstalen og fortalte tilhørerne om prosjektet butikken støtter. I tillegg la Sandvik vekt på at denne butikken, som alle andre Galleri Normisjons butikker, har en hyggelig sofakrok hvor man kan sette seg for å drikke en kopp kaffe og for å prate sammen. 

–  Vi ønsker at dette skal være en annerledes butikk, sa Åshild Sandvik. Etter at generalsekretær i Normisjon, Anne Birgitta Langmoen hadde holdt sin åpningstale og daglig leder i Galleri Normisjon hadde en bønn for butikken og arbeidet videre, sang Marte Wang en sang før Kronprinsessen klippet den røde snoren. Galler Normisjon KLÆR i Pilestredet 41 i Oslo kommer til å ha åpent tirsdag – lørdag. Se detaljer og les mer her