Fagdag: Galleri Normisjon finner A-punktet

Hva er det første kundene ser når de kommer inn i Normisjons gjenbruksbutikker? Det kalles A-punkt, og der må det være ryddig og pent. Det lærte 66 frivillige medarbeidere som deltok på årets fagdag i Galleri Normisjon.

Skrevet av: Lillian Dombestein, 10. november 2017

Butikk-dekoratør Inger Lindve Hagen viser Galleri Normisjons medarbeidere hvor butikkens A-punkt er.  Foto: Lillian Dombestein

Det har blitt en fin høst-tradisjon å arrangere fagdag for gjenbruksbutikkene i Galleri Normisjon. Hensikten med en slik dag er å samle alle medarbeidere til felles inspirasjon og kursing som gjør de frivillige mer bevisst og dyktiggjør dem i det daglige arbeidet. I år var Galleri Askøy (Strusshamn) utenfor Bergen vertskap for 66 deltakere fra åtte av ti butikker som etter hvert har nesten 400 frivillige medarbeidere.

Per-Ove Uthaug t.v og Asbjørn Risa er ledere i Galleri Normisjon Askøy og hadde lagt godt til rette for en fin fagdag. Foto: Åshild Sandvik

 66 dekoratører
Inger Lindve Hagen, utdannet dekoratør og tidligere lærer ved skoler som har utdannet butikkdekoratører, holdt det første seminaret. Hun fikk med seg hele forsamlingen og endevendte butikklokalet. På alle vegger og rundt alle hjørner i butikken er det A-punkter. Disse ble nå dekorert og ryddet under henne ledelse. Videre lærte hun deltakerne å samle fargene på ulike området – brune møbler et sted, hvite møbler et annet sted i butikken. Ett øyeblikk hersket vilt kaos, men etter endt arbeidsøkt, fremstod en fin og ryddig butikk enda mer delikat. Galleri Normisjon hadde fått 66 nyutdannede dekoratører.

Butikk-dekoratør Inger Lindve Hagen holder kurs.  Foto: Lillian Dombestein

Om klær og kultur
Andre halvdel av fagdagen foregikk i lokalene til Strusshamn kirke like ved. Varm lunsj og godt fellesskap etterfulgt av ett seminar om klær og tekstiler, verdi og prising av ulike merker og sorter, og et seminar kalt «Kultur og ukultur i våre gjenbruksbutikker.»  Alle seminarene var etterspurt av frivillige. Ønsket om å lære for så å kunne dra tilbake til butikkene med fornyet kunnskap er stort rundt omkring. Mange problemstillinger og utfordringer skal takles i løpet av ei arbeidsuke i en pulserende butikk. Et kurs av og til kan gjøre godt.

 «Olga fra Aksdal»
Det banket brått på døra og inn kom Olga fra Aksdal. Hun skulle besøke slektninger i området og oppdaget til sin fortvilelse at butikken på Askøy var stengt på grunn av fagdag. Så tok hun like godt turen til kirken og spurte om de kunne holde av både det ene og det andre for henne til smil og latter fra medarbeidere som «kjente» henne igjen. På vegne av alle Galleri Normisjons mange kunder takket hun de frivillige for hva de betyr og hva de gjør i sine lokalmiljø.

Se flere bilder i galleriet under. Foto: Åshild Sandvik/Lillian Dombestein

Besøk Galleri Normisjons butikken på linken her.