Gjenbruksbutikk med kapell

Bærums ordfører, Lisbeth Hammer Krogh, klippet snoren og foretok den høytidelige åpningen av Galleri Normisjons butikk på Bekkestua

Galleri Normisjon har fått sin niende gjenbruksbutikk. Denne uken ble butikken på Bekkestua i Bærum høytidelig åpnet av ordfører Lisbeth Hammer Krogh.

Tekst: Arne Sæteren – foto: Anita Næss Thorängen

I sin tale i forbindelse med snorklippingen ønsket ordføreren butikken velkommen til kommunen og understreket at en gjenbruksbutikk er absolutt «i tiden» med tanke på det grønne skiftet.

– Bærum tar mål av seg til å bli en av de beste kommunene i landet på dette området, sa hun og pekte på hvor viktig en slik butikk også er som møtested, sa Lisbeth Hammer Krogh.

– På Bekkestua bygges det mange nye leiligheter og her kan beboerne bli kjent med sine nye naboer.

Samarbeid med menighet
Etter snorklippingen ble det servert kaffe og kaker på plassen utenfor butikken og initiativtakeren, Kristin Bøler, fortalte om butikkens konsept. Dette er et samarbeid med Haslum menighet og overskuddet skal gå til barne- og ungdomsarbeidet i menigheten og til Okhaldunga sykehus i Nepal der ekteparet Kristin og Erik Bøhler arbeidet i mange år.

Soknepresten i Haslum menighet, Eva Klokkerud, takket for at de får være med på dette samarbeidet. Dette er forøvrig den eneste av Galleri Normisjons butikker som drives i samarbeid med andre. Daglig leder for Galleri Normisjon, Anita Næss Thorängen, hilste også under åpningen, og hun er imponert over det arbeidet som er gjort og det store vareutvalget. 

– Her er det mange fine varer, så muligheten for å skaffe seg en godbit er absolutt til stede, sa hun og berømmet de mange frivillige som har stått på seint og tidlig for å få butikken klar til åpningsdagen.

På åpningsdagen var det et jevnt tilsig av kunder utover hele dagen og til tider var det kø foran kassa. Omsetningen var å hele 17 500 kroner.

Butikkens initiativtaker, Kristin Bøler, orienterte om butikken da gjestene fikk servert kaffe og kaker utenfor butikken.

Midt i sentrum
Butikken ligger midt i Bekkestua sentrum og har overtatt lokalene etter et apotek. I første omgang blir den åpen fra onsdag til lørdag, men de håper etterhvert å få med flere medarbeidere slik at de kan ha åpent også på tirsdager.

Inne i et rommene i butikken er det innredet et kapell. Altertavlen er en kopi av altertavlen i Haslumseter kapell, og veggene er kledd med tømmer og tapet med skogsmotiv. Her kan både ansatte og kunder sette seg ned i fred og ro.

Inne butikken er det også et kapell. Altertavlen er en kopi av altertavlen i Haslumseter kapell, og veggene er kledd med tømmer og tapet med skogsmotiv.