Fullt hus på fagdag

Anita Næss Thorängen, til venstre, ledet fagdagen i Drammen som ble avsluttet i Galleri Normisjons butikk i byen.

Rundt sytti medarbeidere i Galleri Normisjon var nylig samlet til sin årlige fagdag. Denne gangen ble den holdt i Norkirken i Drammen og med Galleri Normisjon, Drammen som vertskap.

Tekst og foto: Arne Sæteren – Publisert: 20.09.22

Åtte av ti butikker var representert, og lengst reisevei hadde medarbeiderne fra butikken på Aksdal og i Sandnes. Flest deltakere var det naturlig nok fra vertsbutikken i Drammen.

Tre bolker

Fagdagen var delt inn i tre bolker med ulike tema. Først ut var Sigmund Danielsen med sitt foredrag «Kommunikasjon og samarbeid i frivillig virksomhet». Her fikk deltakerne anledning til å drøfte temaet rundt bordene og kommentere foredraget i plenum.

Gudrun Homstvedt, et av medlemmene i den nasjonale styringsgruppa for Galleri Normisjon, holdt foredrag om «Gjenbruksvirksomhet i diakonalt perspektiv». Hun har skrevet masteroppgave om dette der hun har intervjuet åtte medarbeidere i to gjenbrukskjeder.

Siste post på programmet ble holdt i Galleri Normisjons butikk i Drammen der Inger Lindve Hagen delte tips om hvordan innredning og plassering av varene i butikken.

Vært med på alle

Odd Skjellevik, medarbeider i Galleri Normisjon på Sørumsand, har vært med på samtlige fagdager. Han er godt fornøyd med årets samling og trekker spesielt fram foredragene om kommunikasjon og diakoni.

 – Det ble litt vanskelig å følge med under seksjonen om styling av butikkene fordi lokalet er stort og vi var mange mennesker der. Men jeg hadde stort utbytte av å gå rundt i butikken for å se på hvordan den er innredet og prisingen av varene, forteller han.

Odd Skjellevik administrerer henting av varer til butikken på Sørumsand og reparerer varer som er skadet. Noen lørdager er han også med kona, Åse Pedersen Skjellevik, i butikken.