Galleri Drammen 1 år

I disse dager er det ett år siden Normisjons åttende gjenbruksbutikk, Galleri Drammen, åpnet. Lørdag 18.februar ble dagen ble feiret med festkake og gode tilbud til kunder og frivillige.

Skrevet av: Lillian Dombestein, 20. februar 2017

Galleri Drammens bursdagskake baket av Sølvi Sannerhaugen
Foto: Lillian Dombestein

Gjenbruksbutikken Galleri Normisjon Drammen ligger sentralt plassert i Drammen sentrum, på hjørnet Schewenckegata/ Nedre Torggate. I disse dager er det ett år siden butikken åpnet dørene for første gang. (Åpningsdagen i fjor kan du lese om her) Under bursdagsfeiringen lørdag 18.februar serverte butikken marsipankake til alle kunder og frivillige medarbeidere som kom innom. Styremedlem og medarbeider i gjenbruksbutikken, Sølvi Sannerhaugen, hadde bakt de to flotte kakene.

Fra venstre: Magne Flatland, Liv Klevberg, Sølvi Sannerhaugen og Liv Arnevik. Gode medarbeidere i Galleri Drammen serverer kake og kaffe til kundene på 1-årsdagen 18.februar.

Utvidet åpningstidene
Gjenbruksbutikken Galleri Normisjon Drammen som åpnet i februar i fjor er den største av Normisjons åtte gjenbruksbutikker. I løpet av 2016 hadde butikken en omsetning nær 700 000 kroner. Butikken har også utvidet åpningstidene siden starten og har nå åpent på hverdager uten mandag fra 11 til 17 og på lørdager fra 12 til 16. Galleri Normisjon Drammen har et variert vareutvalg over to etasjer; klær, bøker, leker, møbler, serviser, glass og kjøkkenutstyr, kunst og mye annet. Varene selges i butikken og på nettstedet finn.no.

40 frivillige
Nærmere 40 frivillige medarbeidere jobber nå i gjenbruksbutikken med mange ulike oppgaver knyttet til kjøp og salg, henting av varer, utstilling, renhold etc. Det er ulike team som jobber på ulike dager.  Butikken har dessuten et lokalt styre hvor fem av medarbeiderne er med. Men fortsatt trenger butikken flere medarbeidere, på sikt er det et mål å ha åpen butikk også på mandager slik at overskuddet til misjon kan bli høyere. 

På butikkens første fødselsdag intervjuet vi noen av kundene og medarbeiderne i butikken om hvordan de trives der, om tilbakemeldinger dette første året og om gjenbruk.

Tre kunder:

Aslaug Hatlestad (Lier)

– Jeg synes Galleri Normisjon Drammen er en kjempefin butikk. Det er så oversiktlig, reint og pent her så jeg kommer ofte innom. Og så synes jeg medarbeiderne er så hyggelige og at det er fint at overskuddet går til misjon. Gjenbruk er så viktig, vi kaster altfor mye i Norge. Dessuten synes jeg det skulle ha vært et forbud mot plastposer i landet vårt.  I gamle dager gikk vi på butikken med handlekurv, ryggsekk og nett. Det kan vi gjøre i dag også.

Espen Ervum (Kongsberg)
   – Jeg har vært i denne butikken to ganger før og kommer fordi jeg alltid har vært interessert i gamle ting og er på jakt etter skatter. Jeg er særlig interessert i gammelt verktøy som jeg pusser opp. Før i tiden var det høy kvalitet på alt som ble produsert, slik er det ikke i vår tid. Derfor er det viktig å ta vare på det gamle og ikke kaste det. Jeg synes også at denne butikken er veldig ryddig og fin.

Knud Heningsen (Drammen)
   – Dette er en fin butikk og jeg kommer innom av og til. I dag har jeg kjøpt gaver til min mor som jeg skal besøke i Danmark snart. Det er særlig glass og porselen som interesserer meg. Jeg er ingen shopper, men en samler som leter etter litt sjeldne ting. Jeg synes gjenbruk er viktig fordi folk alltid vil shoppe, men da kan man gjøre det på en miljøvennlig måte.

 Tre medarbeidere:

Marit Bøe (Tønsberg)
   – Jeg synes det er veldig trivelig å jobbe i Galleri Drammen. Noen ganger er det travelt, andre ganger litt stille og dermed kjedelig. Men jeg synes det er veldig artig å treffe folk og prate med dem. Før jeg begynte her var jeg ikke så mye innom gjenbruksbutikker, men jeg har fått mer og mer sans for gjenbruk dette året, så nå hender det også at jeg kjøper noe. Jeg ser at dette er nyttig både for giver og kjøper og at det kan påvirke bruk- og kast-samfunnet vårt. Jeg har faktisk hørt kunder si at de aldri skal gå i vanlige butikker før de har vært innom hos Galleri Drammen for å se om det de trenger finnes her.

View post

Astrid Munkerud Lohne (Lier)
   – Jeg liker veldig godt å jobbe i Galleri Drammen og har alltid hatt interesse for gjenbruk. Det er så godt å vite at pengene går til en god sak når man handler klær og sko. Jeg kjøper bare brukte møbler og slikt også og med syv barnebarn er det godt å ikke måtte være så redd for tingene vi har hjemme. Ett år hadde jeg «shoppestopp», det gikk bra det og.

Else-Grethe Sola Holberg (Lier)
   – Det er bade trivelig og sosialt å jobbe i Galleri Normisjon Drammen. Jeg har hyggelige kolleger her og kundene gir tilbakemelding om at de synes det er så reint og ordentlig her. Jeg er av dem som synes det er vanskelig å kaste ting, så jeg er glad for alt som kan brukes om igjen i nye sammenhenger. Jeg liker også å redesigne klær, av skjorter fra sønnene mine har jeg blant annet sydd klær til barnebarna. Jeg tror kanskje at jeg har blitt mer obs på gjenbruk etter at jeg begynte her, men jeg har alltid gått rundt i gjenbruksbutikker på jakt etter skatter.